V létě nechceme nikdo trávit v kuchyni moc času a raději svůj čas trávíme někde venku a proto i letní recepty mám ráda rychlé a jednoduché. Přesně jako tyto gnocchi se špenátovou omáčkou a parmezánem. Potřebujete jen pár surovin a výsledek je chuťově tak plný, že budete koukat 🙂 A pokud už máte gnocchi předem připravené, bude to otázka pár minut.
Tento recept je tedy spíše receptem na špenátovou omáčku. Receptů na klasické bramborové gnocchi je všude spousta (můžete zatím použít třeba tento od Kitchenette, ale na podzim se pro vás chystám připravit třeba recept na dýňové gnocchi, takže potom můžete použít ten:))
Špenát použijte mladý (baby) a pokud máte svůj ze zahrádky, tak skvělé. Bude určitě chutnat i dětem. Vlastně chutnal i naší tříleté Zoe, které tedy vše zelené musím vždy rozmixovat a potom to přijme 🙂 Ikdyž to tedy projde vždy přísnou kontrolou. Takže zkuste a uvidíte. Úplně malým dětem vynechte česnek. A navíc ta zelená barva je prostě krásná.
Tato špenátová omáčka je vlastně docela univerzální a můžete ji použít třeba i k těstovinám.
Ingredients
- 125g baby špenátu (můžete přidat klidně o trošku více)
- 1 velká lžíce másla (nebo ghí)
- 2 stroužky česneku
- 500g gnocchi (vlastní výroby nebo koupených)
- 2 velké lžíce zakysané smetany
- čerstvě mletý pepř a sůl
- strouhaný parmezán
Directions
- Dejte vařit vodu, potom ji osolte a uvařte v ní připravené gnocchi. Bude to trvat asi 2-3 minuty. Gnocchi vyplavou napovrh. Mezitím co se budou vařit gnocchi si připravte omáčku.
- Na velké lžíci másla nechte na mírnějším plameni rozvonět na tenké plátky nakrájený česnek (ale nenechte ho zhnědnout). Potom přidejte špenát a můžete přidat cca lžíci vody z právě vařených gnocchi. Přiklopte pokličkou a nechte krátce zavadnout špenát na malém plamemi. Potom posolte, popepřete, přidejte zakysanou smetanu (případně ještě trošku vody z ňoků) a jen krátce nechte provařit. Omáčku rozmixujte (nemusíte) a podávejte s uvařenými gnocchi posypanými parmezánem.
Tips & Tricks: Omáčku můžete použít třeba i k těstovinám.
Pingback:Rebarborový crumble s jablky - Kardamomma
Pingback:Rychlá kořeněná kuřecí prsa s králičími játry - Kardamomma