Tohle jídlo (skoro) z jedné pánve ocení všichni, kteří si potřebují připravit rychlé, ale zároveň výživné jídlo. Slovo „skoro“, protože nepřipravujeme přílohu. Já tyhle rychlá jídla z jedné pánve oceňuji hlavně přes busy „pracovní“ týden, jako máma dvojnásob. Kuřecí prsa známě všichni, ale přihodit k nim jemná králičí játra a koření tomuto jídlu přidává nevšední šmrnc. Pokud nemáte králičí játra, zkuste krůtí nebo kuřecí a na pánvi je pak opravdu jen rychle zatáhněte, aby pak při pečení neztvrdla.
Zkuste další masové recepty:
Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Kuřecí/krůtí bylinkové placičky s batátovo-petrželovým pyré
Pečené kuře s kořenovou zeleninou, citronem a petrželí
Rychlí kořeněná kuřecí prsa s králičími játry
Ingredients
- 3 velká kuřecí prsa
- cca 100-150g králičích jater
- 1,5 lžíce ghí
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- 1 lžička sladké papriky
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce vody
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička kmínu
- sůl/pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu
- oblíbená příloha, já měla uvařené gnocchi
- 1 nasekaná jarní cibulka
- japonská majonéza (nebo obyčejná)
- šťáva z půlky citronu na zakápnutí na talíři (množství pro všechny porce)
NA ZÁVĚR:
Directions
-
- Rozehřejte troubu na 200°C
- Na pánvi, která může přijít i do trouby (ideálně bez plastového držadla), rozehřejte ghí a pak přihoďte na měsíčky nakrájenou cibuli. Prohoďte a přihoďte kuřecí prsa. Zatáhněte z jedné strany, pak otočtě a okořeňte je postupně z obou stran (nechte ještě trochu koření pro játra). Posolte. Přidejte jen oloupaný a nožem rozmáčklý/rozbitý česnek. Pak přidejte játra, která okořeňte zbylou směsí, posolte a nechte zatáhnout jen krátce z obou stran. Podlijte sojovkou a vodou a dejte do rozehřáté trouby na 220°C na 15minut.
Tips & Tricks: Játra obměňte třeba za krůtí/kuřecí.