Řepová omeleta s náplní ze žampionů, špenátu a kozího sýra

Miluji plněné omelety. Většinou mi stačí samotné a nebo je doplním ještě malým salátkem, pro ještě víc zeleniny na talíři. Tahle omeleta je navíc řepová, takže ještě o kousek víc pestřejší no a navíc ta barva! Pokud nemáte salátek, můžete doplnit ještě o kousek opečeného oblíbeného chleba a nebo omeletu udělat ze 3 vajíček, pokud potřebujete a jíst samotnou jen s náplní.

Řepová omeleta s náplní ze žampionů, špenátu a kozího sýra

  • Servings: 1
  • Difficulty: jednoduché
  • Print

Ingredients

    OMELETA:

  • 2 vejce
  • cca 40-50g červené řepy (1/4 menší řepy)
  • sůl/pepř
  • 1 lžíce ghí nebo olivového oleje
  • NÁPLŇ:

  • 1 stroužek česneku
  • 2 žampiony
  • velká hrst špenátu
  • kozí sýr (cca 40g)
  • 1 lžíce ghí nebo olivového oleje
  • čerstvý sýr
  • velká snítka tymiánu, čerstvě mletý pepř, sůl, půl lžičky mletého kmínu
  • K PODÁVÁNÍ: oblíbená směs salátů se zálivkou, klíčky, výhonky, pražená semínka

     

Directions

  1. Rozehřejte pánev a na tuku pár sekund rozvoňte na plátky nakrájený česnek. Přidejte na plátky nakrá-jené žampiony s kmínem. Restujte cca 5 minut do změknu , osolte, opepřete a nakonec přidejte velkou hrst baby špenátu. Krátce zamíchejte a dejte stranou. Špenát za m trochu sám zavadne.
  2. Do mixéru dejte vejce, řepu, sůl a pepř. Rozmixujte krátce do hladka. Na druhé pánvy rozpalte tuk a udělejte na ní omeletu. Aby byla omelete z jedné strany krásně barevná, neobracejte ji, jen ji přiklopte pokličkou a nechte dojít na malém plameni.
  3. Nakonec hotovou omeletu potřete čerstvým sýrem, vložte do ní náplň, nahoru kozí sýr, případně výhonky, klíčky a semínka, překlopte na půl a podávejte.

Tips & Tricks: Řepu můžete použít syrovou i vařenou.

 

 

 

 

 

 

  1. Epcur says:

    Omeleta mě nalákala svojí krásnou barvou a tak jsem ji zkusila 🙂 Byla to výborná volba pro svačinu. Řepa dodala omeletě unikátní barvu , kdežto směs žampionů, špenátu a kozího sýra zajistila bohatou a výraznou chuť. Dozdobeno mnoho druhů salátu. Bylo to tak syté, že se to dá brát i jako oběd 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *