Miluji plněné omelety. Většinou mi stačí samotné a nebo je doplním ještě malým salátkem, pro ještě víc zeleniny na talíři. Tahle omeleta je navíc řepová, takže ještě o kousek víc pestřejší no a navíc ta barva! Pokud nemáte salátek, můžete doplnit ještě o kousek opečeného oblíbeného chleba a nebo omeletu udělat ze 3 vajíček, pokud potřebujete a jíst samotnou jen s náplní.
Řepová omeleta s náplní ze žampionů, špenátu a kozího sýra
Ingredients
- 2 vejce
- cca 40-50g červené řepy (1/4 menší řepy)
- sůl/pepř
- 1 lžíce ghí nebo olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 žampiony
- velká hrst špenátu
- kozí sýr (cca 40g)
- 1 lžíce ghí nebo olivového oleje
- čerstvý sýr
- velká snítka tymiánu, čerstvě mletý pepř, sůl, půl lžičky mletého kmínu
OMELETA:
NÁPLŇ:
K PODÁVÁNÍ: oblíbená směs salátů se zálivkou, klíčky, výhonky, pražená semínka
Directions
- Rozehřejte pánev a na tuku pár sekund rozvoňte na plátky nakrájený česnek. Přidejte na plátky nakrá-jené žampiony s kmínem. Restujte cca 5 minut do změknu , osolte, opepřete a nakonec přidejte velkou hrst baby špenátu. Krátce zamíchejte a dejte stranou. Špenát za m trochu sám zavadne.
- Do mixéru dejte vejce, řepu, sůl a pepř. Rozmixujte krátce do hladka. Na druhé pánvy rozpalte tuk a udělejte na ní omeletu. Aby byla omelete z jedné strany krásně barevná, neobracejte ji, jen ji přiklopte pokličkou a nechte dojít na malém plameni.
- Nakonec hotovou omeletu potřete čerstvým sýrem, vložte do ní náplň, nahoru kozí sýr, případně výhonky, klíčky a semínka, překlopte na půl a podávejte.
Tips & Tricks: Řepu můžete použít syrovou i vařenou.
Omeleta mě nalákala svojí krásnou barvou a tak jsem ji zkusila 🙂 Byla to výborná volba pro svačinu. Řepa dodala omeletě unikátní barvu , kdežto směs žampionů, špenátu a kozího sýra zajistila bohatou a výraznou chuť. Dozdobeno mnoho druhů salátu. Bylo to tak syté, že se to dá brát i jako oběd 🙂
Děkuji za zpětnou vazbu! Ano, klidně to může být i jako oběd nebo večeře 🙂